OSTEOPAT

Hvad er en osteopat?

En osteopat har specialiseret sig indenfor undersøgelse, diagnosticering og behandling af smerte- og skadestilstande i kroppen. Som behandler er man udannet inden for sundhedsvidenskabelige fag som fysiologi, anatomi, biomekanik, neurologi og patologi.

Hos Viborg Osteopati & Fysioterapi erkender vi at manuel behandling aldrig kan stå alene. Derfor forsøger vi at kombinere ned nyeste viden indenfor smertevidenskaben, med relevante osteopatiske teknikker, som både tager højde for de fysiske og psykologiske aspekter ved smerte. Behandlingen vil derfor altid bestå af vejledning og håndtering af smerter, samt relevant manuel behandling og øvelsesvejledning. 

Behandlingen er baseret på en dybdegående forståelse inden for sammenhængen mellem kroppens strukturer og funktioner. Som behandler søger man at opnå balance i alle kroppens systemer (led, muskler, organer, nerver, lymfe, bindevæv, kredsløb osv.) og derigennem skabe et solidt fundament for en symptomfri krop. Hensigten med behandlingen er derfor at finde årsagen til symptomet, og derigennem hjælpe kroppens egen evne til heling.

Osteopaten bruger en bred vifte af manuelle teknikker til at skabe bedre betingelser i kroppens systemer. Ved hjælp af manipulationer, ledmobilisering, bløddelsbehandling, kranio- sakralteknikker og myofacieteknikker øger osteopaten ledbevægeligheden og optimerer blodforsyningen til vævet, som derved kan give kortvarig smertereduktion og forbedre kroppens egen evne til heling.

osteopat

Hvem og hvad behandler en Osteopat?

Hos Viborg Osteopati & Fysioterapi er vi trænet og uddannet til at behandle patienter og borgere i alle aldre. Vi er specialister i at håndtere både børn, voksne, gravide, fysisk og psykisk belastede, samt akutte og kroniske problematikker.

Hvordan bliver man Osteopat?

I Danmark kan man på nuværende tidspunkt blive autoriseret Osteopat, hvis man i forvejen er uddannet fysioterapeut eller læge. Uddannelsen tager 4-5 år, alt afhængig af hvilken international skole, man uddanner sig igennem. Hos Viborg Osteopati er alle behandlere uddannet ved den internationale skole, European School Of Osteopathy  www.eso.ac.uk, som er en den af OSEAN Network www.osean.com, der har til formål at sikre høj kvalitet og fælles standard for uddannelse af Osteopater i Europa.

fysioterapeut viborg

Hvad har du på hjertet?

Har du et spørgsmål du brænder inde med, er du mere end velkommen til at sende os en besked her. Så svarer vi hurtigst muligt.